Hozzávalók:
Tészta:
Szósz:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, majd kb 10 percig dagasztjuk.
Tálba tesszük a tésztát és letakarva kelesztjük kb 30 percig.
Amíg a tészta kel, addig elkészjük a szószt. A pürét összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval. A sajtot lereszeljük.
A tésztát kb 5 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd az egyik felére rákenjük egyenletesen a szószt és megszórjuk sajttal, majd a másik felét ráhajtjuk és kissé összenyomkodjuk. Az összehajtott tésztát kb 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkok két felét ellentétesen megtekerjük párszor, majd a megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
A tésztákat egyenként megkenjük felvert tojással és ízlés szerint sajttal vagy különböző magvakkal megszórjuk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.