Pizzás csavart

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2-3 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz

Szósz:

  • 1 kicsi paradicsompüré (70 g)
  • 4-5 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • reszelt sajt

Tetejére:

  • 1 tojás
  • ízlés szerint reszelt sajt, szezámmag, köménymag, lenmag

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, majd kb 10 percig dagasztjuk.

Tálba tesszük a tésztát és letakarva kelesztjük kb 30 percig.

Amíg a tészta kel, addig elkészjük a szószt. A pürét összekeverjük a ketchuppal és az oregánóval. A sajtot lereszeljük.

A tésztát kb 5 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd az egyik felére rákenjük egyenletesen a szószt és megszórjuk sajttal, majd a másik felét ráhajtjuk és kissé összenyomkodjuk. Az összehajtott tésztát kb 1 cm vastag csíkokra vágjuk.

A tésztacsíkok két felét ellentétesen megtekerjük párszor, majd a megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

A tésztákat egyenként megkenjük felvert tojással és ízlés szerint sajttal vagy különböző magvakkal megszórjuk.

180 fokon kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.