Pizzás csavart recept

Hozzávalók:
- 2 cs. fagyasztott leveles tészta
- 1 db tubusos ketchup (160 g-os)
- 1 db tubusos pizzakrém (160 g-os)
- oregano (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- szezámmag
- kb. 20-25 dkg reszelt sajt (trapista)
Kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- szezámmag
Elkészítése:
A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen kicsit téglalap alakúra kinyújtjuk. A pizzakrémet a ketchuppal jól összekeverjük, majd ízlés szerint teszünk bele oreganot és őrölt borst.
A kinyújtott tésztát jól megkenjük a ketchupos-pizzaszósszal, majd megszórjuk egy kis szezámmaggal és reszelt sajttal.
Tésztát egyforma hosszúkás csíkokra felvágjuk (az én csíkjaim: 4×18 cm-esek voltak). A csíkokat kétszer-háromszor megcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a megcsavart tészta csíkokat és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámaggal.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »