Pizzás-baconos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg margarin (olvasztott)
- só (ízlés szerint)
- 4 dkg élesztő
Töltelék:
- pizzakrém
- lecsepegtetett kukoricakonzerv
- 25 dkg bacon (kockázott)
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kézzel vagy géppel tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a pizzakrémmel, majd megszórjuk a kockázott baconnel és kukoricával.
Szorosan feltekerjük, majd kicsit vastagabb szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb. Tetejére reszelt sajtot szórunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és a csigákat addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik.
Kb 25-30 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









