Pizzás-baconos csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pizzás-baconos csiga

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • só (ízlés szerint)
  • 4 dkg élesztő

Töltelék:

  • pizzakrém
  • lecsepegtetett kukoricakonzerv
  • 25 dkg bacon (kockázott)

Tetejére:

  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kézzel vagy géppel tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a pizzakrémmel, majd megszórjuk a kockázott baconnel és kukoricával.

Szorosan feltekerjük, majd kicsit vastagabb szeletekre vágjuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb. Tetejére reszelt sajtot szórunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és a csigákat addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik.

Kb 25-30 percig sütjük.