Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napraforgó recept

Napraforgó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
    • 140 g joghurt
    • 3 ek olaj
    • 1.5 tk só
    • 1 ek cukor
    • 2 dl víz
    • 2 dkg élesztő (vagy egy instant)
    • szezámmag

    töltelék:

    • sonka
    • tejföl
    • mustár
    • pizzakrém, pizza fűszerkeverék, oregano
    • sajt
    • igazából bármivel meg lehet tölteni

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk, de ha instant élesztőt használtok, mint ahogyan én is tettem, akkor a tészta hozzávalóit csak összedolgozzuk, és duplájára kelszetjük. 2 egyenlő részre osztjuk, és kb. 3 mm vastagságú kör alakra kinyújtjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (gáztepsi méret), megkenjük pizzakrémmel, fűszerezzük, rárakjuk az apróra szeletelt sonkát. Nálam ez volt a töltelék, de bármi mással elkészíthető. A másik lapot szintén kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele az előző lapot. Közepébe pohárral mélyedést készítünk, de arra ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát.

    Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden egyes tésztát kétszer megtekerünk. Felvert tojással lekenjük, közepére szezámmagot szórunk, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. 180 fok kb. 25 perc.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá