Napraforgó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- 140 g joghurt
- 3 ek olaj
- 1.5 tk só
- 1 ek cukor
- 2 dl víz
- 2 dkg élesztő (vagy egy instant)
- szezámmag
töltelék:
- sonka
- tejföl
- mustár
- pizzakrém, pizza fűszerkeverék, oregano
- sajt
- igazából bármivel meg lehet tölteni
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, de ha instant élesztőt használtok, mint ahogyan én is tettem, akkor a tészta hozzávalóit csak összedolgozzuk, és duplájára kelszetjük. 2 egyenlő részre osztjuk, és kb. 3 mm vastagságú kör alakra kinyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (gáztepsi méret), megkenjük pizzakrémmel, fűszerezzük, rárakjuk az apróra szeletelt sonkát. Nálam ez volt a töltelék, de bármi mással elkészíthető. A másik lapot szintén kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele az előző lapot. Közepébe pohárral mélyedést készítünk, de arra ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát.
Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden egyes tésztát kétszer megtekerünk. Felvert tojással lekenjük, közepére szezámmagot szórunk, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. 180 fok kb. 25 perc.