Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos tördelős recept

Kolbászos tördelős
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 4 ek rozmaringos olaj (lehet sima olívaolaj is, de fűszerezzük meg)
    • 1 szál kolbász
    • 3-4 ek mustár
    • 2 csomag porélesztő
    • 1 dl fehérbor
    • 1 ek só
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • 4 ek tejföl
    • 3 dl meleg víz

    Elkészítése:

    A lisztet az élesztővel elkeverem, majd hozzáöntöm az olajat, a rozmaringot, tejfölt, a bort és a vizet (ezzel bánjunk csínján, mert liszttől is függ, mennyi folyadékot vesz fel).

    Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Kicsit meglisztezzük, majd letakarva fél órát pihentetjük.

    1 cm vastagra nyújtjuk és egy kb 7 cm átmérőjű pohárral vagy pogácsa szaggatóval korongokat vágunk a tésztából. Mindegyik közepébe 1-1 karika kolbászt teszünk, amit előtte megforgattunk a mustárban.

    A tésztákból golyócskákat formázunk, majd lehetőleg kerek formába helyezzük egymás mellé. Érdemes még negyed órát így keleszteni.

    Ezután megkenjük olíva olajjal, durva szemű sóval és őrölt borssal megszórjuk.

    Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, amíg szép aranybarnára nem sül.

    Ne felejtsünk a sütő aljába egy vízzel teli edényt is tenni. Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá