Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Molnárka recept

Molnárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 ek tejpor
    • 1 tk só
    • 1 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 230 ml víz
    • 2 dkg élesztő
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a tetejére

    Elkészítése:

    A hozzávalókat beletesszük egy tálba (az élsztőt csak belemorzsoljuk, nem kell keleszteni) és jól kidolgozzuk a tésztát.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, akkor 10 egyforma darabra osztjuk. Gömböjítjük a tésztát, letakarjuk és így kelesztjük tovább.

    Kilapogatjuk, a két szélét kicsit behatjuk, a tetejét behajtjuk és feltekerjük. Az alját összecsipkedjük, hogy ne nyíljon szét.

    Sütőpapíros tepsin duplájára kelesztjük. Ollóval bevagdossuk a tetejét 2-3 helyen, majd tojássárgájával lekenjük.

    180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá