Molnárka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A hozzávalókat beletesszük egy tálba (az élsztőt csak belemorzsoljuk, nem kell keleszteni) és jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, akkor 10 egyforma darabra osztjuk. Gömböjítjük a tésztát, letakarjuk és így kelesztjük tovább.
Kilapogatjuk, a két szélét kicsit behatjuk, a tetejét behajtjuk és feltekerjük. Az alját összecsipkedjük, hogy ne nyíljon szét.
Sütőpapíros tepsin duplájára kelesztjük. Ollóval bevagdossuk a tetejét 2-3 helyen, majd tojássárgájával lekenjük.
180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.