Molnárka recept

Elkészítése:
A hozzávalókat beletesszük egy tálba (az élsztőt csak belemorzsoljuk, nem kell keleszteni) és jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, akkor 10 egyforma darabra osztjuk. Gömböjítjük a tésztát, letakarjuk és így kelesztjük tovább.
Kilapogatjuk, a két szélét kicsit behatjuk, a tetejét behajtjuk és feltekerjük. Az alját összecsipkedjük, hogy ne nyíljon szét.
Sütőpapíros tepsin duplájára kelesztjük. Ollóval bevagdossuk a tetejét 2-3 helyen, majd tojássárgájával lekenjük.
180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »