Molnárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Molnárka

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 ek tejpor
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 1 tojás
  • kb 230 ml víz
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojássárgája a tetejére

Elkészítése:

A hozzávalókat beletesszük egy tálba (az élsztőt csak belemorzsoljuk, nem kell keleszteni) és jól kidolgozzuk a tésztát.

Letakarva duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, akkor 10 egyforma darabra osztjuk. Gömböjítjük a tésztát, letakarjuk és így kelesztjük tovább.

Kilapogatjuk, a két szélét kicsit behatjuk, a tetejét behajtjuk és feltekerjük. Az alját összecsipkedjük, hogy ne nyíljon szét.

Sütőpapíros tepsin duplájára kelesztjük. Ollóval bevagdossuk a tetejét 2-3 helyen, majd tojássárgájával lekenjük.

180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.