Medvehagymás rudak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,3 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek tejföl
- 3 ek sertészsír
- 15 dkg margarin
- 1 ek só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt és ráöntünk 1dl langyos vizet, majd felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt és a zsírt és további langyos víz hozzáadásával puhára gyúrjuk.
A tésztagombócot letakarjuk és pihentetjük 25-30 percet.
Amíg kel a tészta, a tisztára mosott és szárazra csepegtetett medvehagymát apróra vágjuk.
A fél teavajat megolvasztjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és 1cm vastagra kinyújtjuk.
A tésztalap 2/3-ára rákenjük a vaj felét és rászórjuk a medvehagyma felét, majd 3 részletben összehajtjuk és újra kisodorjuk, rákenjük a vaj másik felét és rászórjuk a maradék medvehagymát, majd ugyanígy összehajtjuk a tésztát.
10 perc pihentetés után ezt a hajtogatási műveletet egyszer megismételjük, majd újra 10-12 perc pihentetés következik.
Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, ezután éles késsel épp csak a felületét berácsozzuk, majd egyforma nagyságú rudakra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-17 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »