Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcsi sajtos pogácsája recept

Marcsi sajtos pogácsája
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej+ 1 tk cukor az élesztő futtatáshoz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • só ízlés szerint
    • 3-4 evőkanál tejföl, de majd látod mennyit kíván a tészta állaga

    Tetejére:

    • a maradék  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10-15 reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt futtassuk fel a cukrozott, langyos tejben.

    Amíg az élesztő felfut, addig morzsoljuk el a lisztet a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is és kezdjük el összeállítani a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta.

    Csomagoljuk folpackba és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

    Másnap, miután kivettük a hűtőből, kissé gyúrjuk át és hajtsuk össze és letakarva pihentessük kb 1 órán át.

    Kb 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki és szaggassuk ki tetszőleges méretű szaggatóval. Kenjük le a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, szórjunk rá sajtot, majd 195 fokos sütőben süssük szép pirosra.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá