Marcsi sajtos pogácsája

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Marcsi sajtos pogácsája

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej+ 1 tk cukor az élesztő futtatáshoz
  • 3 tojássárga
  • só ízlés szerint
  • 3-4 evőkanál tejföl, de majd látod mennyit kíván a tészta állaga

Tetejére:

  • a maradék tojásfehérje
  • 10-15 reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt futtassuk fel a cukrozott, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut, addig morzsoljuk el a lisztet a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is és kezdjük el összeállítani a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta.

Csomagoljuk folpackba és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Másnap, miután kivettük a hűtőből, kissé gyúrjuk át és hajtsuk össze és letakarva pihentessük kb 1 órán át.

Kb 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki és szaggassuk ki tetszőleges méretű szaggatóval. Kenjük le a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, szórjunk rá sajtot, majd 195 fokos sütőben süssük szép pirosra.

Jó étvágyat mindenkinek!