Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel a cukrozott, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut, addig morzsoljuk el a lisztet a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is és kezdjük el összeállítani a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta.
Csomagoljuk folpackba és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap, miután kivettük a hűtőből, kissé gyúrjuk át és hajtsuk össze és letakarva pihentessük kb 1 órán át.
Kb 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki és szaggassuk ki tetszőleges méretű szaggatóval. Kenjük le a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, szórjunk rá sajtot, majd 195 fokos sütőben süssük szép pirosra.
Jó étvágyat mindenkinek!