Majonézes kifli recept

Hozzávalók 8 kiflihez:
- 50 dkg búza finomliszt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 5 g sütőpor
- 10 dkg margarin (puha, lágy)
- 2 púpozott ek majonéz
- 2 dl langyos víz
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- ízlés szerint magvak a szóráshoz
Elkészítése:
A keverőtálba öntsük bele a langyos vizet, adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt, kanalazzuk rá a majonézt és a puha margarint, majd szitáljuk hozzá a sóval és a sütőporral összekevert lisztet.
Ezután a robotgép dagasztó karjával (vagy kenyérsütő gépben) dagasszuk meg a tésztát.
Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 50 perc alatt a duplájára a tésztát.
A megkelt tésztából formázzunk 8 egyenlő súlyú gombócot, majd külön-külön nyújtsuk ki oválisra.
Ezután a távolabb eső részbe, éles késsel vágjunk hosszabb csíkokat, majd a hozzánk közeli végénél kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bevagdosott rész kerüljön felülre.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük rá a megformázott kifliket, majd konyharuhával takarjuk le és kelesszük 50 percig.
Ezután kenjük le felvert tojással és ízlés szerint szórjuk meg magvakkal. Én pl. szezámmaggal szórtam meg.
A sütőt melegítsük elő alsó-felső sütésnél 200 fokra, majd sütés előtt vegyük vissza 180 fokra, vagy légkeverésnél pedig 170 fokra.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük készre a kifliket.
Tipp:
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kifliket és hűtsük ki teljesen. A majonéztől és a margarintól nagyon finom és puha lesz a tésztája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »