Majonézes kifli recept

Hozzávalók 8 kiflihez:
- 50 dkg búza finomliszt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 5 g sütőpor
- 10 dkg margarin (puha, lágy)
- 2 púpozott ek majonéz
- 2 dl langyos víz
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- ízlés szerint magvak a szóráshoz
Elkészítése:
A keverőtálba öntsük bele a langyos vizet, adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt, kanalazzuk rá a majonézt és a puha margarint, majd szitáljuk hozzá a sóval és a sütőporral összekevert lisztet.
Ezután a robotgép dagasztó karjával (vagy kenyérsütő gépben) dagasszuk meg a tésztát.
Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 50 perc alatt a duplájára a tésztát.
A megkelt tésztából formázzunk 8 egyenlő súlyú gombócot, majd külön-külön nyújtsuk ki oválisra.
Ezután a távolabb eső részbe, éles késsel vágjunk hosszabb csíkokat, majd a hozzánk közeli végénél kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bevagdosott rész kerüljön felülre.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük rá a megformázott kifliket, majd konyharuhával takarjuk le és kelesszük 50 percig.
Ezután kenjük le felvert tojással és ízlés szerint szórjuk meg magvakkal. Én pl. szezámmaggal szórtam meg.
A sütőt melegítsük elő alsó-felső sütésnél 200 fokra, majd sütés előtt vegyük vissza 180 fokra, vagy légkeverésnél pedig 170 fokra.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük készre a kifliket.
Tipp:
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kifliket és hűtsük ki teljesen. A majonéztől és a margarintól nagyon finom és puha lesz a tésztája.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »