Köményes-sós stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt vegyesen (sima és teljes kiőrlésű)
- 1 ek só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg zsír
- 3 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- csipet cukor (fruktóz)
- szóráshoz: só, bors, őrölt köménymag
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet a sót összekeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgákat.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 gombócot formálunk belőle.
A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk, majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe, végül megszórjuk a só, bors, köménymag keverékkel.
Ebből az adagból 2 db 40*35 cm-es tepsivel lesz.
A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük, annál ropogósabb lesz.
Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt, mint sütés után.
Jó étvágyat hozzá!
Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni, tegyünk bele master-mixet (én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix.
Nagyon-nagyon régi receptem, minimum 40 éve sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »