Köményes-sós stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt vegyesen (sima és teljes kiőrlésű)
- 1 ek só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 30 dkg zsír
- 3 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- csipet cukor (fruktóz)
- szóráshoz: só, bors, őrölt köménymag
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet a sót összekeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojássárgákat.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk és azonnal 18 gombócot formálunk belőle.
A gombócokat egyenként tányérnyi nagyságúra nyújtjuk és 8 részre vágjuk, majd kívülről befelé feltekerjük és mehet a tepsibe, végül megszórjuk a só, bors, köménymag keverékkel.
Ebből az adagból 2 db 40*35 cm-es tepsivel lesz.
A sütőt 175 fokra melegítjük és minél barnábbra sütjük, annál ropogósabb lesz.
Én közepesre sütöttem és egy hét után is olyan volt, mint sütés után.
Jó étvágyat hozzá!
Tanács: Ha a szénhidráton szeretnénk csökkenteni, tegyünk bele master-mixet (én tettem) így 40-40-20-dkg sima-teljes-master-mix.
Nagyon-nagyon régi receptem, minimum 40 éve sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









