Kolbászos-krumplis csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 nagy merőkanál krumplipüré vagy 3-4 nagyobb főtt burgonya összetörve
- 1 ek zsír
- 1+1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk só
- 25 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a krumplipürét.
A közepében kis mélyedést készítünk, beletesszük a feltört élesztőt és a langyos tejet ráöntve felfuttatjuk. Hozzáadjuk a folyékony zsírt és 1 tojást, majd alaposan összegyúrjuk (ha kell még lisztezhetjük kicsit) és az így összeállított tésztagombócot fél óráig letakarva pihentetjük.
Ezalatt a kolbászról lehúzzuk a bőrét és vékony karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük és felverjük a másik tojást.
A tésztát lisztezett felületen (mert kissé ragad) 6-7 mm vastagra, téglalap alakúra kisodorjuk.
A hosszabbik oldalának 3/4 részét végigrakjuk a kolbászkarikákkal és a maradék, üresen hagyott részét megkenjük a felvert tojással, majd feltekerjük a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tekercset egy éles késsel 1,5 centis szeletekre vágjuk és a csigákat szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
A tetejüket megkenjük tojással, reszelt sajt halmokat teszünk rájuk és 18-20 perc alatt szép világosra sütjük.
Esti sörözéshez, vacsorára, de másnap reggelire és tízóraira is kiváló házi péksütemény.
Jó étvágyat kívánok!