Kolbászos-krumplis csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 nagy merőkanál krumplipüré vagy 3-4 nagyobb főtt burgonya összetörve
- 1 ek zsír
- 1+1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk só
- 25 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a krumplipürét.
A közepében kis mélyedést készítünk, beletesszük a feltört élesztőt és a langyos tejet ráöntve felfuttatjuk. Hozzáadjuk a folyékony zsírt és 1 tojást, majd alaposan összegyúrjuk (ha kell még lisztezhetjük kicsit) és az így összeállított tésztagombócot fél óráig letakarva pihentetjük.
Ezalatt a kolbászról lehúzzuk a bőrét és vékony karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük és felverjük a másik tojást.
A tésztát lisztezett felületen (mert kissé ragad) 6-7 mm vastagra, téglalap alakúra kisodorjuk.
A hosszabbik oldalának 3/4 részét végigrakjuk a kolbászkarikákkal és a maradék, üresen hagyott részét megkenjük a felvert tojással, majd feltekerjük a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tekercset egy éles késsel 1,5 centis szeletekre vágjuk és a csigákat szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
A tetejüket megkenjük tojással, reszelt sajt halmokat teszünk rájuk és 18-20 perc alatt szép világosra sütjük.
Esti sörözéshez, vacsorára, de másnap reggelire és tízóraira is kiváló házi péksütemény.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










