Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos-krumplis csiga recept

Kolbászos-krumplis csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 nagy merőkanál krumplipüré vagy 3-4 nagyobb főtt burgonya összetörve
    • 1 ek zsír
    • 1+1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl langyos tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 tk só
    • 25 dkg füstölt kolbász
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a krumplipürét.

    A közepében kis mélyedést készítünk, beletesszük a feltört élesztőt és a langyos tejet ráöntve felfuttatjuk. Hozzáadjuk a folyékony zsírt és 1 tojást, majd alaposan összegyúrjuk (ha kell még lisztezhetjük kicsit) és az így összeállított tésztagombócot fél óráig letakarva pihentetjük.

    Ezalatt a kolbászról lehúzzuk a bőrét és vékony karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük és felverjük a másik tojást.

    A tésztát lisztezett felületen (mert kissé ragad) 6-7 mm vastagra, téglalap alakúra kisodorjuk.

    A hosszabbik oldalának 3/4 részét végigrakjuk a kolbászkarikákkal és a maradék, üresen hagyott részét megkenjük a felvert tojással, majd feltekerjük a tésztát.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A tekercset egy éles késsel 1,5 centis szeletekre vágjuk és a csigákat szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

    A tetejüket megkenjük tojással, reszelt sajt halmokat teszünk rájuk és 18-20 perc alatt szép világosra sütjük.

    Esti sörözéshez, vacsorára, de másnap reggelire és tízóraira is kiváló házi péksütemény.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá