Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal,kolbásszal töltött kiflik recept

Sajttal,kolbásszal töltött kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 személyre:

    • 50 dkg finom liszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kk kristálycukor
    • 1,5 kk só
    • 2 ek étolaj vagy libazsír

    A töltelékhez:

    • 30 dkg (trappista) sajt
    • 2 szál parasztkolbász

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére:

    • 1 ek szezámmag
    • 1 ek lenmag

    Elkészítése:
    A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük. A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá