Sajttal,kolbásszal töltött kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk kristálycukor
  • 1,5 kk só
  • 2 ek étolaj vagy libazsír

A töltelékhez:

  • 30 dkg (trappista) sajt
  • 2 szál parasztkolbász

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek lenmag

Elkészítése:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük. A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)