Parasztkalács kolbász krémmel töltve recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 4 ek füstölt szalonna zsírja
- csipet cukor
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
- 2 szál kolbász
- 1 kis fej hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros, langyos vízben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, a sót, a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd duplájára kelesztjük.
Addig húsdarálón ledarálunk másfél szál kolbászt és az előzőleg zsírjára sült szalonnát. Nekem egy kicsit száraz volt a kolbászkrém, úgyhogy adtam hozzá még egy kis kisült szalonnazsírt.
A megkelt tésztát 3 felé vágtam, majd téglalapra nyújtottam, megkentem a krémmel és feltekertem. Amikor mind a három kész lett összefontam, összetekertem karikára szeletelt hagymát és kolbászt dugdostam bele. Egy kicsit még pihentettem.
Lekentem tojás sárgával, megszórtam szezámmaggal és 200 fokon kb 30-35 percig sütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.