Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgaleves kolbász chipsszel recept

Spárgaleves kolbász chipsszel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs zöld spárga
    • 1 zsenge cukkini
    • 1 cs újhagyma
    • 2 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors
    • csipetnyi szerecsendió
    • 2 dl főzőtejszín
    • 8 dl víz
    • 2 ek olívaolaj
    • 20 dkg füstölt kolbász

    Elkészítése:

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

    A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel (a zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá).

    Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítővel, őröljünk rá borsot, majd keverjük össze és pároljuk pár percig.

    Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét és főzzük puhára a zöldségeket.

    Amikor a spárga és a cukkini puhára főt, vegyük ki a levesből a fás spárgaszárat és dobjuk ki.

    Egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzőléből és tegyük félre.

    A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

    Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a főzőtejszínt, tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.

    Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.

    A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyőbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.

    Tipp:

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá