Spárgaleves kolbász chipsszel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs zöld spárga
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 cs újhagyma
  • 2 tk ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • csipetnyi szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8 dl víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg füstölt kolbász

Elkészítése:

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel (a zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá).

Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítővel, őröljünk rá borsot, majd keverjük össze és pároljuk pár percig.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét és főzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a spárga és a cukkini puhára főt, vegyük ki a levesből a fás spárgaszárat és dobjuk ki.

Egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzőléből és tegyük félre.

A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a főzőtejszínt, tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.

Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.

A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyőbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.

Tipp:

Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel és úgy kínáljuk.