Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt káposztás kocka recept

Kelt káposztás kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Káposztához:

    • 1 közepes fej káposzta fele
    • 4 ek olaj
    • 1 púpos tk só
    • 1 púpos kk őrölt bors

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1,5 tk só
    • 2 dl tejföl
    • 3,5 dkg friss élesztő
    • 1 kk cukor
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • 1 tk szezámmag a tetejére
    • 1 tk köménymag a tetejére

    Elkészítése:

    Először a káposztát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk, és a káposztát megpirítjuk rajta. Ízesítjük sóval és borssal. Hagyjuk kihűlni.

    A tejfölt egy kicsit megmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk cukorral és kicsit összekeverjük.

    A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tejfölt, a káposztát. (Tojás nem szükséges bele.) Alaposan összedolgozzuk. A tészta elég lágy, de nem ragacsos.

    Lisztezett tálban, lefedve legalább egy órát kelesztjük.

    Ezután lisztezett felületen kisujjnyi vastagra elnyújtjuk és a pogácsáknál szokásos módon 3* hajtogatjuk 15 perces pihentetések közbeiktatásával.

    Tehát a téglalap felső harmadát középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt is középre és erre rá a jobb oldalt.

    Végül kb. 2 cm vastagra elnyújtjuk. Kockára vágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20 perc.

    Lekenjük egy egész, villával felvert tojással és megszórjuk a magokkal.

    180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    A héten egy kis sült húshoz készítettem salátát. Abból maradt meg egy közepes fej káposzta fele, ami a hűtőben várta a sorsát. Csak tologattam ide-oda, de már nagyon nem fértem tőle. Aztán gondoltam egyet és belecsempésztem egy kis pogácsaszerű dologba.
    A végeredmény egy egész puha, lapjaira szedhető pékáru lett. A káposztarajongóm kedvéért köménymag is került a tetejére. Természetesen, aki nem szereti, nyugodtan el is hagyhatja. Ebből az adagból nekem egy egész nagy tepsi és egy kisebb kocka lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá