Kefíres vendégváró kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,5 dl kefír
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 ek cukor
- 1 dl tej
- 45 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Sós krémhez:
- 10 dkg vaj
- 2 kávéskanál só
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
Amikor az élesztő felfutott, egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, majd a tészta összes hozzávalóját és összegyúrjuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyesével tányér nagyságú körökké nyújtjuk.
Két részre osztjuk a sós vajas keveréket és egyenletesen rákenjük a két lapra. (A sós krémhez a szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük a sóval.)
Minden megkent körre egy másikat helyezünk és 12 egyenlő cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve kiflikké csavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kész kiflikat. Tojássárgájával lekenjük, egy órát pihenni hagyjuk és 180 fokra melegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









