Kefíres vendégváró kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1,5 dl kefír
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 ek cukor
- 1 dl tej
- 45 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Sós krémhez:
- 10 dkg vaj
- 2 kávéskanál só
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
Amikor az élesztő felfutott, egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, majd a tészta összes hozzávalóját és összegyúrjuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyesével tányér nagyságú körökké nyújtjuk.
Két részre osztjuk a sós vajas keveréket és egyenletesen rákenjük a két lapra. (A sós krémhez a szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük a sóval.)
Minden megkent körre egy másikat helyezünk és 12 egyenlő cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve kiflikké csavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kész kiflikat. Tojássárgájával lekenjük, egy órát pihenni hagyjuk és 180 fokra melegített sütőben aranyszínűre sütjük.