Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefíres vendégváró kifli recept

Kefíres vendégváró kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1,5 dl kefír
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 1 ek cukor
    • 1 dl tej
    • 45 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Sós krémhez:

    • 10 dkg vaj
    • 2 kávéskanál só

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.

    Amikor az élesztő felfutott, egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, majd a tészta összes hozzávalóját és összegyúrjuk.

    A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyesével tányér nagyságú körökké nyújtjuk.

    Két részre osztjuk a sós vajas keveréket és egyenletesen rákenjük a két lapra. (A sós krémhez a szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük a sóval.)

    Minden megkent körre egy másikat helyezünk és 12 egyenlő cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve kiflikké csavarjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kész kiflikat. Tojássárgájával lekenjük, egy órát pihenni hagyjuk és 180 fokra melegített sütőben aranyszínűre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá