Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros, túrós leveles batyu recept

Kapros, túrós leveles batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs (500 g-os, 6 lapos) leveles tészta
    • 450 g félzsíros túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 nagy ek tejföl
    • 1 cs friss kapor
    • 1 kk só
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A kaprot megmossuk, vastag szárától leválasztjuk és apróra vágjuk. A túróhoz egy tálba téve (ha nagyon csomós villával összetörjük), hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, végül a kaprot és jól összekeverjük.

    A tésztalapokat picit átsodorjuk (1-2 centivel legyenek hosszabbak az oldalai) és középen kettévágjuk úgy, hogy laponként 2 négyzet alakot kapjunk.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Ezután a tészta sarkait bekenjük kevés felvert tojással és mindegyikre teszünk egy evőkanál túrótölteléket. Az átlós sarkait középen összecsípjük és sütőpapírral bélelt lemezre téve a batyukat lekenjük tojással.

    Sütési idő nagyjából 18 perc, ezalatt szépen feljön és kissé megpirul. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá