Kapros, túrós leveles batyu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros, túrós leveles batyu

Hozzávalók:

  • 1 cs (500 g-os, 6 lapos) leveles tészta
  • 450 g félzsíros túró
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy ek tejföl
  • 1 cs friss kapor
  • 1 kk só
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítése:

A kaprot megmossuk, vastag szárától leválasztjuk és apróra vágjuk. A túróhoz egy tálba téve (ha nagyon csomós villával összetörjük), hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, végül a kaprot és jól összekeverjük.

A tésztalapokat picit átsodorjuk (1-2 centivel legyenek hosszabbak az oldalai) és középen kettévágjuk úgy, hogy laponként 2 négyzet alakot kapjunk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Ezután a tészta sarkait bekenjük kevés felvert tojással és mindegyikre teszünk egy evőkanál túrótölteléket. Az átlós sarkait középen összecsípjük és sütőpapírral bélelt lemezre téve a batyukat lekenjük tojással.

Sütési idő nagyjából 18 perc, ezalatt szépen feljön és kissé megpirul. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!