Káposztás tekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1tk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg friss élesztő (vagy 1 tasak szárított)
- 1 tk cukor az élesztő felfuttatásához
- 1,5 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
- illetve a tölteléknek: 1 kisebb fej káposzta, só, étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A káposztát lereszeljük, besózzuk és miután hagytuk állni legalább 15 percet, kinyomkodjuk, majd kevés felforrósított étolajon megsütjük. Borssal ízesíthetjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, étolajjal megkenjük, megszórjuk alaposan a káposztával, ezután feltekerjük és kétujjnyi széles darabokat vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütünk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.