Káposztás tekercs recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg friss élesztő (vagy 1 tasak szárított)
- 1 tk cukor az élesztő felfuttatásához
- 1,5 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
- illetve a tölteléknek: 1 kisebb fej káposzta, só, étolaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
A káposztát lereszeljük, besózzuk és miután hagytuk állni legalább 15 percet, kinyomkodjuk, majd kevés felforrósított étolajon megsütjük. Borssal ízesíthetjük.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, étolajjal megkenjük, megszórjuk alaposan a káposztával, ezután feltekerjük és kétujjnyi széles darabokat vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütünk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »