Házi burgonyachips recept

Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Mossuk meg a krumplikat, majd szeleteljük fel őket vékonyra (1-2 mm) uborkaszelővel vagy késsel (utóbbinál ügyelj, hogy közel egyforma vastagságú szeleteket kapj).
A kellően forró, bő olajban süssük ki a szeleteket. Ha nagyon egy kupacban férne csak a serpenyőbe, inkább több részletben süssük. Nagyjából 7-10 perc elég a ropogósra sütéshez. Közben többször forgassuk meg őket az olajban, hogy mindenütt jól átsüljenek.
Sütés után szedjük ki a szeleteket egy konyhai törlőkendővel bélelt tálba és itassuk le róla az olajat.
Ízlés szerint, ilyenkor mehet rá a paprika is, de egyéb más fűszer is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »