Gombóc kalács recept

Hozzávalók:
- 20 dkg finom liszt
- 20 dkg kenyér liszt
- 20 dkg rétes liszt
- 2,5 dkg élesztő-friss
- 2 dl tejszín
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg vaj
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 tk só
A tetejére:
- 1db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg világos szezámmag
- 3 dkg fekete szezámmag
- 3 dkg egész mák
Elkészítése:
Kevés tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, majd az élesztőt belemorzsolva, felfut.
Liszteket összeszitáljuk a sóval, belekeverjük a tojásokat, cukrot, tejszínt, felfutott élesztőt, maradék tejet. Összedagasztjuk a vége felé hozzáadjuk a puha vajat. Lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.
Munkalapra fordítjuk, két részre osztjuk a tésztát.
Az egyik adagot 8 részre osztjuk, a másikat 16 részre, gömbölyítjük és további 40 percet pihentetjük.
Sütőpapírral leterített sütőlapra kör alakra körbe rakunk a 8 nagyobb gömböt.
Majd a 16 kisebből nyolcat a kör belső felére osztunk el, nyolcat a kör külső felére rakosgatunk.
Tetejét tojással lekenjük és megszórtam a magokkal.
Már nem kelesztetjük, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »