Gombóc kalács recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finom liszt
- 20 dkg kenyér liszt
- 20 dkg rétes liszt
- 2,5 dkg élesztő-friss
- 2 dl tejszín
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg vaj
- 1 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 tk só
A tetejére:
- 1db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg világos szezámmag
- 3 dkg fekete szezámmag
- 3 dkg egész mák
Elkészítése:
Kevés tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, majd az élesztőt belemorzsolva, felfut.
Liszteket összeszitáljuk a sóval, belekeverjük a tojásokat, cukrot, tejszínt, felfutott élesztőt, maradék tejet. Összedagasztjuk a vége felé hozzáadjuk a puha vajat. Lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.
Munkalapra fordítjuk, két részre osztjuk a tésztát.
Az egyik adagot 8 részre osztjuk, a másikat 16 részre, gömbölyítjük és további 40 percet pihentetjük.
Sütőpapírral leterített sütőlapra kör alakra körbe rakunk a 8 nagyobb gömböt.
Majd a 16 kisebből nyolcat a kör belső felére osztunk el, nyolcat a kör külső felére rakosgatunk.
Tetejét tojással lekenjük és megszórtam a magokkal.
Már nem kelesztetjük, 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










