Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes kréker recept

Gluténmentes kréker
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg Schär Mix B liszt
    • 6 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 18 dkg tejföl (20%-os)
    • 1 kk só
    • 1/2 kk őrölt fehér bors

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • egy csipet só

    Szóráshoz:

    • ízlés szerint szezámmag, mák, köménymag

    Elkészítése:

    Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze.

    Ezután adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgát.

    Ezután gyors mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.

    A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan fel, majd kenjük vele le a tésztát és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, mákkal.

    Ezután ízlés szerint vágjuk fel a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni (amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker).

    Tipp:

    Tálaláskor felnőtteknek kínáljuk pl. egy pohár bor vagy éppen egy korsó sör mellé, a gyerekek pedig csak úgy magában ropogtassák el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá