Gluténmentes kréker recept

Elkészítése:
Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgát.
Ezután gyors mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.
A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan fel, majd kenjük vele le a tésztát és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, mákkal.
Ezután ízlés szerint vágjuk fel a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni (amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker).
Tipp:
Tálaláskor felnőtteknek kínáljuk pl. egy pohár bor vagy éppen egy korsó sör mellé, a gyerekek pedig csak úgy magában ropogtassák el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »