Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres kukoricakenyér recept

Fűszeres kukoricakenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*10*7 cm-es sütőformához :

    • 30 dkg kukoricaliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dl tejföl (20%-os)
    • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
    • 1 tk só
    • 1 kk őrölt köménymag
    • 1/2 kk őrölt fehér bors
    • 1 kk füstölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A kaliforniai paprikát vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk fel apróra.

    A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.

    A liszthez adjuk hozzá a sót, az őrölt borsot, az őrölt köménymagot, a füstölt pirospaprikát és az apróra vágott kaliforniai paprikát, majd keverjük alaposan össze.

    A tejfölhöz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük simára. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

    Ezután a lisztes keverék közepébe csináljunk egy mélyedést, majd öntsük bele a tejfölös-tojásos keveréket, az olvasztott és visszahűtött vajat, valamint a felfuttatott élesztőt és alaposan keverjük össze, dolgozzuk ki.

    A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát és langyos helyen hagyjuk egy órát kelni. Ezután spricceljük le hideg vízzel mielőtt betennénk sülni.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve szintén spricceljük le hideg vízzel, majd a sütőpapírral együtt, helyezzük rácsra és hűtsük ki.

    Tipp:

    A kihűlt, fűszeres kenyér nagyon finom pl. vajjal vagy éppen kacsazsírral megkenve. Persze azért a bélezete kissé sűrűbb, mint a finomliszttel készült kenyerek, de így is nagyon finom és nem száraz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá