Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetás rudak recept

Fetás rudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 teáskanál só
    • 13 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • 90 g feta

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • magvak (egész mák, szezámmag, lenmag, köménymag…stb, ki mit szeret)

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sót és az apróra kockázott puha vajat, majd elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.

    Ezután belemorzsoljuk az élesztőt és a fetát, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd jól összegyúrjuk a tésztát.

    Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra a tésztát (nagyjából téglalap alakúra) és derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű rudakra vágjuk.

    Felvert tojással lekenjük a felületét és megszórhatjuk mákkal, szezám és lenmaggal vagy ha szeretnénk, köménymaggal is.

    Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, majd 200 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá