Fetás rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fetás rudak

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 13 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 90 g feta

Tetejére:

  • 1 tojás
  • magvak (egész mák, szezámmag, lenmag, köménymag…stb, ki mit szeret)

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a sót és az apróra kockázott puha vajat, majd elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal.

Ezután belemorzsoljuk az élesztőt és a fetát, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd jól összegyúrjuk a tésztát.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra a tésztát (nagyjából téglalap alakúra) és derelyevágóval vagy késsel tetszőleges méretű rudakra vágjuk.

Felvert tojással lekenjük a felületét és megszórhatjuk mákkal, szezám és lenmaggal vagy ha szeretnénk, köménymaggal is.

Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, majd 200 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.