Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű, zablisztes kréker recept

Egyszerű, zablisztes kréker
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 280 g zabliszt
    • 100 g vaj
    • 1 kk sütőpor
    • 1 kk só
    • 3-5 ek tejföl
    • 1 kk pita fűszerkeverék (más fűszerekkel is helyettesítheted)

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy tálban alaposan gyúrd össze, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapj. Plusz tejföl hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed szükséges.

    Pihentetni nem szükséges, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre.

    Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra. Dereglye vágóval vágd formára és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Nekem nincs deszkám, mindig egy új sütőpapírt használok deszkának, ez nem csak higiénikus, de amikor elkészültek a zabkekszek egyszerűen a papírral együtt csak át kell emelni a tepsibe és nem kell utána mosogatni.

    A tepsit tedd be 180-200 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre.

    Tipp:

    Sokan szeretik a sós rágcsálnivalókat, de a bolti ropik, sós perecek, kekszek, pogácsák sajnos nagyon gyenge minőségűek (nem túl jó minőségű alapanyagból készülnek) és sok esetben tele vannak ízfokozókkal, térfogat növelővel, mindenféle furcsa adalékkal, amikre a szervezetednek nincs szüksége. Ráadásul a fenti ételek nem frissek, állottak és ezért a fogyasztásuk a testben salakanyagok lerakódásához vezet. (az ételek frissességének fontosságáról itt olvashatsz)

    Néhány kísérlet eredményeképpen készítettem ezt a zablisztes krékert a férjemnek, na és a jógás tanítványainknak, nagy sikere volt.
    Amennyiben gluténmentes zablisztet vásárolsz, GM diétába is jól beilleszthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá