Egyszerű, zablisztes kréker

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű, zablisztes kréker

Hozzávalók:

  • 280 g zabliszt
  • 100 g vaj
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk só
  • 3-5 ek tejföl
  • 1 kk pita fűszerkeverék (más fűszerekkel is helyettesítheted)

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálban alaposan gyúrd össze, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapj. Plusz tejföl hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed szükséges.

Pihentetni nem szükséges, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre.

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra. Dereglye vágóval vágd formára és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Nekem nincs deszkám, mindig egy új sütőpapírt használok deszkának, ez nem csak higiénikus, de amikor elkészültek a zabkekszek egyszerűen a papírral együtt csak át kell emelni a tepsibe és nem kell utána mosogatni.

A tepsit tedd be 180-200 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre.

Tipp:

Sokan szeretik a sós rágcsálnivalókat, de a bolti ropik, sós perecek, kekszek, pogácsák sajnos nagyon gyenge minőségűek (nem túl jó minőségű alapanyagból készülnek) és sok esetben tele vannak ízfokozókkal, térfogat növelővel, mindenféle furcsa adalékkal, amikre a szervezetednek nincs szüksége. Ráadásul a fenti ételek nem frissek, állottak és ezért a fogyasztásuk a testben salakanyagok lerakódásához vezet. (az ételek frissességének fontosságáról itt olvashatsz)

Néhány kísérlet eredményeképpen készítettem ezt a zablisztes krékert a férjemnek, na és a jógás tanítványainknak, nagy sikere volt.
Amennyiben gluténmentes zablisztet vásárolsz, GM diétába is jól beilleszthető.