Egyszerű sajtos kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finom liszt
- 1 cs instant élesztő
- 1 tk só
- langyos víz (kb 5-6 dl)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt sajt
- csipet só
- csipet őrölt bors
- egész kömény
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk az átszitált liszthez, sózzuk és a langyos vizet kis adagokban hozzáadva egy szép sima és közepesen puha kenyértésztát dagasztunk belőle.
Letakarva 70-80 percig kelesztjük.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és fél centi vékonyra sodorjuk. Éles késsel kb 20 centi hosszú háromszögeket vágunk a tésztából, feltekerjük és tepsire sorakoztatjuk.
A tojást felverjük, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a borsot, majd rákenjük a rudacskákra és ízlés szerint megszórjuk köménnyel vagy szezámmal.
Amíg pihennek a sütésre előkészített kiflik, előmelegítjük a sütőt 190 fokra, azután kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Miután elkészült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A háromszögek kivágásánál leeső széleket összegyúrjuk, pihentetjük/kelesztjük 25-30 percet és kisebb bucit illetve veknit sütünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »