Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű, leveles tésztában sült virslifalatok recept

Egyszerű, leveles tésztában sült virslifalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
    • 6-8 ehető bélbe töltött virsli (nálam frankfurti)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mustár
    • ketchup
    • paradicsomos pizza alap

    Elkészítése:

    A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

    A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk.

    A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot.

    A virsliket spirál alakban beburkoljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással.

    A tetejükre szórhatunk szezám-, kömény-, vagy lenmagot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek.

    Előmelegített sütőben 190 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen, saláták, mártogatósok mellé, vagy csak magában kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá