Egyszerű, leveles tésztában sült virslifalatok recept

Hozzávalók:
- 1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
- 6-8 ehető bélbe töltött virsli (nálam frankfurti)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mustár
- ketchup
- paradicsomos pizza alap
Elkészítése:
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk.
A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot.
A virsliket spirál alakban beburkoljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
A tetejükre szórhatunk szezám-, kömény-, vagy lenmagot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek.
Előmelegített sütőben 190 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen, saláták, mártogatósok mellé, vagy csak magában kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »