Egyszerű, leveles tésztában sült virslifalatok recept
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
- 6-8 ehető bélbe töltött virsli (nálam frankfurti)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - mustár
- ketchup
- paradicsomos pizza alap
Elkészítése:
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk.
A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot.
A virsliket spirál alakban beburkoljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
A tetejükre szórhatunk szezám-, kömény-, vagy lenmagot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek.
Előmelegített sütőben 190 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen, saláták, mártogatósok mellé, vagy csak magában kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


