Egyszerű, leveles tésztában sült virslifalatok recept

Hozzávalók:
- 1 csomag vajas-leveles tészta (fagyasztott)
- 6-8 ehető bélbe töltött virsli (nálam frankfurti)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- mustár
- ketchup
- paradicsomos pizza alap
Elkészítése:
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk.
A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot.
A virsliket spirál alakban beburkoljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
A tetejükre szórhatunk szezám-, kömény-, vagy lenmagot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek.
Előmelegített sütőben 190 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen, saláták, mártogatósok mellé, vagy csak magában kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »