Hozzávalók:
Elkészítése:
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A virsliket két, vagy ha hosszabbak, három részre daraboljuk.
A tésztacsíkokat megkenjük ízlés szerint mustárral, ketchuppal, vagy akár készíthetünk egy gyors, paradicsomos pizza alapot.
A virsliket spirál alakban beburkoljuk a tésztacsíkokkal. A végeit egy kicsit összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és a tetejüket lekenjük egy felvert tojással.
A tetejükre szórhatunk szezám-, kömény-, vagy lenmagot, reszelt sajtot is, de ezek nélkül is tökéletesek.
Előmelegített sütőben 190 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen, saláták, mártogatósok mellé, vagy csak magában kínáljuk.