Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős rudacskák recept

Csípős rudacskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,4 kg búza finomliszt
    • 1 tk só
    • 3 ek (kacsa)zsír
    • 2 ek tejföl
    • 5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • kb 2-3 dl langyos tej

    Rétegekhez:

    • 15 dkg füstölt sonka
    • 15 dkg füstölt, csípős sajt vagy sima füstölt sajt és 1 tk chilipehely
    • 3 fej lilahagyma
    • 3-4 ek olvasztott margarin vagy zsír

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg sajt
    • 1 ek egész kömény

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez és a többi alapanyaggal együtt puha tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk. A tejet kisebb adagokban adjuk hozzá.

    A soknát, a sajtot és a hagymát nagyon apró kockákra vágjuk.

    A tésztát 10 perc pihentetés után hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk és a 2/3-át megkenjük margarinnal. Rászórjuk az összekockázott töltelék felét és a tésztát 3-ba hajtjuk.

    Újabb 10-12 perc pihentetés után ezt a műveletet megismételjük, majd ismét 10-12 percet pihenjen a tészta, akkor megint 3-ba hajtjuk, végül ujjnyi vastagra sodorjuk.

    Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd éles késsel vagy pizzavágóval keskeny csíkokra vágjuk.

    A stanglikat sütőlemezre tesszük és 200 fokosra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből 6 sütőlemeznyit sikerült készítenem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá