Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Extra csípős rablóhús recept

Extra csípős rablóhús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Saslikhoz:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 1!2 kg koktélparadicsom
    • 1/2 kg grill burgonya
    • 1/2 kg apró hagyma
    • 1 kaliforniai paprika

    Páchoz:

    • 1 ek mustár
    • 3 ek olíva olaj
    • 1 cs grill fűszerkeverék
    • 2 tk cayenne bors
    • 2 tk chilipehely
    • 1 tk őrölt feketebors
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma

    Elkészítése:

    A pác alapanyagait összekeverjük.

    A csirkemellet diónyi darabokra vágjuk és a páccal jól elkeverjük, majd lefedjük és 1 órára félretesszük.

    A hagymákat megtisztítjuk, a paprikát megmossuk és feldaraboljuk, a burgonyát is megmossuk és lecsepegtetjük.

    A nyársakra felszúrjuk a szobahőmérsékletű, sütnivaló falatokat.

    Ha sütőben készítjük, akkor 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit használunk, aminek a peremére rakjuk a nyársak végeit és egyszeri átforgatással légkeveréssel sütjük pirosra az ételt kb 40 perc alatt.

    Parázs felett az igazi..! Aki bevállalós (mint mi), annak nem akadály a tél sem, nagyjából annyi időt kell rászánni, mint egy bogrács halászlére! :)

    Tehát a nyársakat kétszer-háromszor átforgatva szép pirosra megsütjük!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá