Extra csípős rablóhús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Saslikhoz:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1!2 kg koktélparadicsom
  • 1/2 kg grill burgonya
  • 1/2 kg apró hagyma
  • 1 kaliforniai paprika

Páchoz:

  • 1 ek mustár
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 cs grill fűszerkeverék
  • 2 tk cayenne bors
  • 2 tk chilipehely
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítése:

A pác alapanyagait összekeverjük.

A csirkemellet diónyi darabokra vágjuk és a páccal jól elkeverjük, majd lefedjük és 1 órára félretesszük.

A hagymákat megtisztítjuk, a paprikát megmossuk és feldaraboljuk, a burgonyát is megmossuk és lecsepegtetjük.

A nyársakra felszúrjuk a szobahőmérsékletű, sütnivaló falatokat.

Ha sütőben készítjük, akkor 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit használunk, aminek a peremére rakjuk a nyársak végeit és egyszeri átforgatással légkeveréssel sütjük pirosra az ételt kb 40 perc alatt.

Parázs felett az igazi..! Aki bevállalós (mint mi), annak nem akadály a tél sem, nagyjából annyi időt kell rászánni, mint egy bogrács halászlére! :)

Tehát a nyársakat kétszer-háromszor átforgatva szép pirosra megsütjük!

Jó étvágyat kívánok!