Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
    • 400 g vaj
    • 40 g só
    • 40 g élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 700 g liszt
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kihűlt és áttört főtt burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.

    Másnap gyúrjuk simára és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg egész tojással.

    Tepsire pakolva, szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük. 220-230 előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá