Burgonyás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:

  • 500 g főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
  • 400 g vaj
  • 40 g só
  • 40 g élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 700 g liszt
  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

A kihűlt és áttört főtt burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.

Másnap gyúrjuk simára és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg egész tojással.

Tepsire pakolva, szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük. 220-230 előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.