Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognais és virslis csónak recept

Bolognais és virslis csónak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tang zhong:

    • 240 ml tej
    • 40 g finomliszt

    Tészta:

    • a teljes tang zhong
    • 60 dkg finomliszt
    • 120 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g friss élesztő
    • 1 teáskanál só
    • 70 g puha vaj

    Feltét:

    • kész bolognai szósz
    • ketchup
    • kevés kukorica
    • 4 darab virsli
    • 10 dkg sajt reszelve

    Elkészítése:

    A tang zhong elkészítésével kezdünk. A tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd sűrűre főzzük, ezután teljesen kihűtjük. Akár ezt előző nap is elkészíthetjük.

    Egy edénybe belemérjük a tészta hozzávalóit (az élesztőt elég csak belemorzsolni) a zsiradék kivételével, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes lisztet, akkor beledolgozzuk a zsiradékot is és kb 10 percig dagasztjuk.

    A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük kb 60 perc alatt.

    A megkelt tésztát kb 8 egyenlő részre osztjuk és kigömbölyítjük, majd letakarva kelesztjük újabb 5-10 percig. A pihentetett tésztákat egyenként kilapogatjuk kissé ovális alakúra, majd lentről és fentről is behajtjuk középre és a széleit összecsípjük. Kezeinkkel kisodorjuk kifli formára. Én bagett sütőre tettem, de tepsire is lehet sorakoztatni, de egy tepsire 4-nél többet ne tegyünk.

    Takarjuk le a megformázott tésztákat és kelesszük újabb 30 percig.

    A megkelt kiflikre vágjunk egy recés késsel mély zsebet és kezeinkkel lapogassuk le. Én 4 kiflibe kész bolognai szószt kanalaztam. A maradékba ketcupot kentem, kevés kukoricát szórtam és belehelyeztem 1-1 virslit. Mindegyiket megszórtam reszelt sajttal.

    200 fokra melegített sütőben, alsó-felső fütéssel pirosra sütjük a csónakokat.

    Mivel elég nagyok lettek a péksütemények, nyugodtan osszuk a tésztát 10 részre, így kisebbek lesznek majd kisülés után.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá