Bolognais és virslis csónak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tang zhong:
- 240 ml tej
- 40 g finomliszt
Tészta:
- a teljes tang zhong
- 60 dkg finomliszt
- 120 ml tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g friss élesztő
- 1 teáskanál só
- 70 g puha vaj
Feltét:
- kész bolognai szósz
- ketchup
- kevés kukorica
- 4 darab virsli
- 10 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
A tang zhong elkészítésével kezdünk. A tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd sűrűre főzzük, ezután teljesen kihűtjük. Akár ezt előző nap is elkészíthetjük.
Egy edénybe belemérjük a tészta hozzávalóit (az élesztőt elég csak belemorzsolni) a zsiradék kivételével, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes lisztet, akkor beledolgozzuk a zsiradékot is és kb 10 percig dagasztjuk.
A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük kb 60 perc alatt.
A megkelt tésztát kb 8 egyenlő részre osztjuk és kigömbölyítjük, majd letakarva kelesztjük újabb 5-10 percig. A pihentetett tésztákat egyenként kilapogatjuk kissé ovális alakúra, majd lentről és fentről is behajtjuk középre és a széleit összecsípjük. Kezeinkkel kisodorjuk kifli formára. Én bagett sütőre tettem, de tepsire is lehet sorakoztatni, de egy tepsire 4-nél többet ne tegyünk.
Takarjuk le a megformázott tésztákat és kelesszük újabb 30 percig.
A megkelt kiflikre vágjunk egy recés késsel mély zsebet és kezeinkkel lapogassuk le. Én 4 kiflibe kész bolognai szószt kanalaztam. A maradékba ketcupot kentem, kevés kukoricát szórtam és belehelyeztem 1-1 virslit. Mindegyiket megszórtam reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső fütéssel pirosra sütjük a csónakokat.
Mivel elég nagyok lettek a péksütemények, nyugodtan osszuk a tésztát 10 részre, így kisebbek lesznek majd kisülés után.