Bolognais és virslis csónak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tang zhong:
- 240 ml tej
- 40 g finomliszt
Tészta:
- a teljes tang zhong
- 60 dkg finomliszt
- 120 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g friss élesztő
- 1 teáskanál só
- 70 g puha vaj
Feltét:
- kész bolognai szósz
- ketchup
- kevés kukorica
- 4 darab virsli
- 10 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
A tang zhong elkészítésével kezdünk. A tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd sűrűre főzzük, ezután teljesen kihűtjük. Akár ezt előző nap is elkészíthetjük.
Egy edénybe belemérjük a tészta hozzávalóit (az élesztőt elég csak belemorzsolni) a zsiradék kivételével, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már majdnem felvette az összes lisztet, akkor beledolgozzuk a zsiradékot is és kb 10 percig dagasztjuk.
A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük kb 60 perc alatt.
A megkelt tésztát kb 8 egyenlő részre osztjuk és kigömbölyítjük, majd letakarva kelesztjük újabb 5-10 percig. A pihentetett tésztákat egyenként kilapogatjuk kissé ovális alakúra, majd lentről és fentről is behajtjuk középre és a széleit összecsípjük. Kezeinkkel kisodorjuk kifli formára. Én bagett sütőre tettem, de tepsire is lehet sorakoztatni, de egy tepsire 4-nél többet ne tegyünk.
Takarjuk le a megformázott tésztákat és kelesszük újabb 30 percig.
A megkelt kiflikre vágjunk egy recés késsel mély zsebet és kezeinkkel lapogassuk le. Én 4 kiflibe kész bolognai szószt kanalaztam. A maradékba ketcupot kentem, kevés kukoricát szórtam és belehelyeztem 1-1 virslit. Mindegyiket megszórtam reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső fütéssel pirosra sütjük a csónakokat.
Mivel elég nagyok lettek a péksütemények, nyugodtan osszuk a tésztát 10 részre, így kisebbek lesznek majd kisülés után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »