Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis csónak recept

Virslis csónak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt (BL-55)
    • 60 ml víz
    • 50 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 teáskanál cukor
    • 20 g friss élesztő
    • 20 g vaj
    • 1 teáskanál só
    • 35 dkg sajt
    • ketchup ízlés szerint
    • mustár ízlés szerint
    • 8 db kisebb virsli (vagy 4 nagy félbevágva)

    Elkészítése:

    Egy keverőtálba belerakjuk a tojást, vizet, tejet, élesztőt, cukrot és a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Legalább 10 percig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tésztánk.

    Ezt követően a tálban hagyva letakarjuk, nem csak konyharuhával, hanem nylonnal is, de akár zacskóba is húzhatjuk a tálat, így nem fog kiszáradni, megbőrösödni a tészta felülete. Pihentetjük 1 órán keresztül

    A pihentetést követően kiborítjuk a tésztát egy felületre és 8 egyenlő részre osztjuk. A szétosztott tésztákból golyókat formázunk és letakarva 15 percen keresztül pihentetjük.

    Miután a tésztagolyók pihentek, mindegyiket ovális formára nyújtjuk, kb 10 cm hosszúra. Vízzel lekenjük a tészták felületét, méghozzá mindkét oldalát. Reszelt sajtban megforgatjuk a tésztákat, mintha paníroznánk, enyhén belenyomkodjuk és így mindkét oldalát bevonjuk sajttal.

    Az elkészült tésztákat átrakjuk egy szilikonlapos/sütőpapíros tepsire. Letakarva újabb 30 percen keresztül pihentetjük.

    Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra

    Pihentetés után a virsliket belenyomkodjuk az ovális forma közepébe és lekenjünk ketchuppel és mustárral a virsliket. Végül megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 15-20 perc alatt.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá