Virslis csónak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Virslis csónak

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt (BL-55)
  • 60 ml víz
  • 50 ml tej
  • 1 tojás
  • 3 teáskanál cukor
  • 20 g friss élesztő
  • 20 g vaj
  • 1 teáskanál só
  • 35 dkg sajt
  • ketchup ízlés szerint
  • mustár ízlés szerint
  • 8 db kisebb virsli (vagy 4 nagy félbevágva)

Elkészítése:

Egy keverőtálba belerakjuk a tojást, vizet, tejet, élesztőt, cukrot és a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. Legalább 10 percig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tésztánk.

Ezt követően a tálban hagyva letakarjuk, nem csak konyharuhával, hanem nylonnal is, de akár zacskóba is húzhatjuk a tálat, így nem fog kiszáradni, megbőrösödni a tészta felülete. Pihentetjük 1 órán keresztül

A pihentetést követően kiborítjuk a tésztát egy felületre és 8 egyenlő részre osztjuk. A szétosztott tésztákból golyókat formázunk és letakarva 15 percen keresztül pihentetjük.

Miután a tésztagolyók pihentek, mindegyiket ovális formára nyújtjuk, kb 10 cm hosszúra. Vízzel lekenjük a tészták felületét, méghozzá mindkét oldalát. Reszelt sajtban megforgatjuk a tésztákat, mintha paníroznánk, enyhén belenyomkodjuk és így mindkét oldalát bevonjuk sajttal.

Az elkészült tésztákat átrakjuk egy szilikonlapos/sütőpapíros tepsire. Letakarva újabb 30 percen keresztül pihentetjük.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra

Pihentetés után a virsliket belenyomkodjuk az ovális forma közepébe és lekenjünk ketchuppel és mustárral a virsliket. Végül megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 15-20 perc alatt.