Békebeli sóskifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Öregtészta:
- 20 dkg sima,+ 5 dkg rétesliszt
- 165 ml víz
- 6 gr élesztő
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 ek olaj
- 2,5 dkg puha vaj
- csipet aszkorbin sav
- csipet cukor
Elkészítése:
Előző este elkészítjük az öregtésztát.
A kétféle liszthez adjuk az élesztőt és a vizet. Elkeverjük, folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük felhasználásig (másnapig).
Tészta készítése:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk és az öregtésztával együtt a liszthez adjuk.
Sima, közepesen kemény tésztát dagasztunk.
30 percet pihentetjük, utána finoman átgyúrjuk, és még 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk (kb 10 dkg/ db) finoman gombócokat formálunk és letakarva 10-15 percet pihentetjük. (így könnyebb sodorni)
Csepp alakúra nyújtjuk, pici vajjal megkenjük, feltekerjük.
Tepsiben 45-50 percet kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, aljába vizet teszünk (gőzös)
A megkelt kifliket tejjel lekenjük,a kiflik között jól befújjuk vízzel, ( nem baj ha áll alatta a víz) és 220 fokon légkeveréssel elkezdjük sütni 10 pecig. Ezután levesszük a hőt 180-190 fokra és még 10
12 percig sütjük.
Rácsra téve hűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »