Zöldborsós tokány puliszkával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 húsleves kocka
- 40 dkg zöldborsó
- 2 dl kukoricadara
Elkészítése:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük. A finomra vágott hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, megszórjuk a liszttel és pár percig pirítjuk.
Ekkor rátesszük a fűszerpaprikát, majoránnát, babérlevelet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lefedve lassan főzzük. Ha szükséges a levét pótoljuk. Mikor a hús már majdnem puha, a zöldborsót is belefőzzük.
A kukoricadarát 4 dl sós, forró ízben készre főzzük.
A kész puliszkát a raguval és vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »