Zöldborsós tokány puliszkával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 húsleves kocka
- 40 dkg zöldborsó
- 2 dl kukoricadara
Elkészítése:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük. A finomra vágott hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, megszórjuk a liszttel és pár percig pirítjuk.
Ekkor rátesszük a fűszerpaprikát, majoránnát, babérlevelet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lefedve lassan főzzük. Ha szükséges a levét pótoljuk. Mikor a hús már majdnem puha, a zöldborsót is belefőzzük.
A kukoricadarát 4 dl sós, forró ízben készre főzzük.
A kész puliszkát a raguval és vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »