Zöldborsós tokány puliszkával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 húsleves kocka
- 40 dkg zöldborsó
- 2 dl kukoricadara
Elkészítése:
A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük. A finomra vágott hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, megszórjuk a liszttel és pár percig pirítjuk.
Ekkor rátesszük a fűszerpaprikát, majoránnát, babérlevelet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lefedve lassan főzzük. Ha szükséges a levét pótoljuk. Mikor a hús már majdnem puha, a zöldborsót is belefőzzük.
A kukoricadarát 4 dl sós, forró ízben készre főzzük.
A kész puliszkát a raguval és vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »