Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós tokány puliszkával recept

Zöldborsós tokány puliszkával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál majoránna
    • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
    • 2 db babérlevél
    • só, őrölt bors ízlés szerint
    • 1 húsleves kocka
    • 40 dkg zöldborsó
    • 2 dl kukoricadara

    Elkészítése:

    A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük. A finomra vágott hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, megszórjuk a liszttel és pár percig pirítjuk.

    Ekkor rátesszük a fűszerpaprikát, majoránnát, babérlevelet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lefedve lassan főzzük. Ha szükséges a levét pótoljuk. Mikor a hús már majdnem puha, a zöldborsót is belefőzzük.

    A kukoricadarát 4 dl sós, forró ízben készre főzzük.

    A kész puliszkát a raguval és vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá