Zöldborsós tokány puliszkával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 1 húsleves kocka
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 dl kukoricadara

Elkészítése:

A szalonnát csíkokra vágjuk, kisütjük. A finomra vágott hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, megszórjuk a liszttel és pár percig pirítjuk.

Ekkor rátesszük a fűszerpaprikát, majoránnát, babérlevelet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, belemorzsoljuk a leveskockát, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lefedve lassan főzzük. Ha szükséges a levét pótoljuk. Mikor a hús már majdnem puha, a zöldborsót is belefőzzük.

A kukoricadarát 4 dl sós, forró ízben készre főzzük.

A kész puliszkát a raguval és vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.