Zöldborsós tokány recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 evőkanál zsír vagy étolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál csemege pirospaprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál majoránna
- 0,5 kg (mirelit) zöldborsó
Körethez:
- 1,5 kg krumpli
- étolaj
- só
Elkészítése:
A húst felszeletelem és utána csíkokr vágom.
A vöröshagymát apróra vágom és a zsiradékon megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a húst, hagyom kifehéredni, majd meghintem borssal, pirospaprikával, majorannával és sóval.
Összekeverem, majd pár percig kevergetve párolom, majd annyi vizet öntök alá, hogy épp ellepje a húst. Lefedem és lassú tűzön, néha megkevergetve és szükség szerint a vizet pótolva, hagyom a húst párolódni. Amikor kezd puhulni, belekeverem a zöldborsót és azzal együtt készre főzöm.
A krumplit megpucolom, megmosom, kockákra vágom és olajban kisütöm, végül megsózom.
A kész zöldborsós tokányt sült krumplival tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »