Zöldborsó főzelék ízes fasírttal recept

Hozzávalók:
Fasírt:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy csokor petrezselyem
- zellerzöld
- majoránna
- bazsalikom
- só
- bors
- piros paprika
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Zöldborsó főzelék:
- 25 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 dl 30%-os habtejszín
- 7 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
- só
- igény szerint édesítőszer
Elkészítése:
A zöldborsót felteszem annyi vízben főni pici sóval, amennyi ellepi. 10 perc alatt puhára főzöm. Közben a teljes kiőrlésű barnarizslisztet elkeverem a tejszínnel csomómentesre. Aki édesen szereti, az tegyen bele egy pici édesítőszert.
Ha megpuhult a zöldborsó akkor, behabarom a tejszín és a teljes kiőrlésű barnarizsliszt elegyével, majd sűrűre főzöm.
A fasírthoz a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyem és zellerzöldjét apróra vágom, hozzáadom a húshoz a többi hozzávalóval együtt és alaposan átkeverem.
Lemérem a kapott húsmasszát és 50-60 grammos egyenlő gombócokra osztom, zsemlemorzsában megforgatom és zsiradékban sötét barnára sütöm.
Tálalás előtt lehet díszíteni petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »