Zöldborsó főzelék ízes fasírttal recept
Hozzávalók:
Fasírt:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy csokor petrezselyem
- zellerzöld
- majoránna
- bazsalikom
- só
- bors
- piros paprika
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Zöldborsó főzelék:
- 25 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 dl 30%-os habtejszín
- 7 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
- só
- igény szerint édesítőszer
Elkészítése:
A zöldborsót felteszem annyi vízben főni pici sóval, amennyi ellepi. 10 perc alatt puhára főzöm. Közben a teljes kiőrlésű barnarizslisztet elkeverem a tejszínnel csomómentesre. Aki édesen szereti, az tegyen bele egy pici édesítőszert.
Ha megpuhult a zöldborsó akkor, behabarom a tejszín és a teljes kiőrlésű barnarizsliszt elegyével, majd sűrűre főzöm.
A fasírthoz a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyem és zellerzöldjét apróra vágom, hozzáadom a húshoz a többi hozzávalóval együtt és alaposan átkeverem.
Lemérem a kapott húsmasszát és 50-60 grammos egyenlő gombócokra osztom, zsemlemorzsában megforgatom és zsiradékban sötét barnára sütöm.
Tálalás előtt lehet díszíteni petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









