Zöldborsó főzelék ízes fasírttal recept
Hozzávalók:
Fasírt:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy csokor petrezselyem
- zellerzöld
- majoránna
- bazsalikom
- só
- bors
- piros paprika
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Zöldborsó főzelék:
- 25 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 dl 30%-os habtejszín
- 7 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
- só
- igény szerint édesítőszer
Elkészítése:
A zöldborsót felteszem annyi vízben főni pici sóval, amennyi ellepi. 10 perc alatt puhára főzöm. Közben a teljes kiőrlésű barnarizslisztet elkeverem a tejszínnel csomómentesre. Aki édesen szereti, az tegyen bele egy pici édesítőszert.
Ha megpuhult a zöldborsó akkor, behabarom a tejszín és a teljes kiőrlésű barnarizsliszt elegyével, majd sűrűre főzöm.
A fasírthoz a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyem és zellerzöldjét apróra vágom, hozzáadom a húshoz a többi hozzávalóval együtt és alaposan átkeverem.
Lemérem a kapott húsmasszát és 50-60 grammos egyenlő gombócokra osztom, zsemlemorzsában megforgatom és zsiradékban sötét barnára sütöm.
Tálalás előtt lehet díszíteni petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel.