Vadas mártás sertéshússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg szeletelt sertéshús
- 3 ek olaj
- 40 dkg tisztított sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 ek cukor
- 1 tk só
- 2 ek liszt
- 1 kk szemes bors
- 2 db babérlevél
- 1/2 ek ecet
- 1/2 ek mustár
- negyed citrom héja
- 2-3 ek tejföl (elmaradhat)
- 1 dl vörösbor (elmaradhat)
Elkészítése:
Először a cukrot pirítsunk meg és öntsük rá a vörösbort, majd tegyük félre.
A húst vágjuk szeletekre sózzuk,borsozzuk és tegyük félre.
2 l vizet teszünk fel főni, amibe belerakjuk a felkarikázott répát, gyökeret, karikázott vöröshagymát, a szemes borsot, babérlevelet, ecetet, sót, citrom héját, végül beleöntjük a bort, amiben mostanra már felolvadt a pirított cukor.
Amikor megfő, leszűrjük és félretesszük a páclevet és a zöldséget is, amiből kidobtuk a babérlevelet és citromhéjat.
A forró olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket, majd egy kevés páclével takaréklángon puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a levet. A végén lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldséget 1-2 perc alatt, megszórjuk a liszttel és ezzel is pirítjuk kicsit, majd a maradék páclevet ráöntjük, összefőzzük, majd hozzáadjuk a mustárt, tejfölt és botmixerrel összemixeljük az egészet. Belerakjuk a hússzeleteket és felforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítsük saját szájízünk szerint.
Csőtésztával vagy zsemle/kifligombóccal tálaljuk.
Nekem ez a legfinomabb vadas hús.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »